Јединствени укус по традиционалној рецептури

НОВИ КВАС - СТАРИ УКУС

ХРАНЉИВА ВРЕДНОСТ НА 100g

Енергетска вредност / 169 kj / 40 kcal
Масти / <0,1 g
Угљени хидрати  / 9.8 g
од којих шећери / 8,0 g
Садржај соли / <0,05 g
Протеини / 0,2 g

Како правимо квас?

Квас је традиционално ферментисано пиће које је популарно у источној Европи и Русији. Прави се од житарица или хлеба и зачињен је воћем, биљем или зачинима. Процес производње кваса укључује следеће кораке:

Припрема подлоге: Подлога за квас се обично прави од раженог хлеба или житарица, као што су јечам или пшеница. Зрна се мељу у крупно брашно и мешају са водом да се добије тесто. Тесто се затим оставља да ферментира неколико дана, а за то време развија укус попут киселог теста.

Ароме: Када база ферментира, помеша се са воћем, зачинским биљем или зачинима да се дода укус. Популарне ароме за квас укључују грожђице, менту и бобице.

Друга ферментација: ароматизирана база се затим подвргава другом процесу ферментације, током којег развија своју карактеристичну ферментацију. Овај процес може трајати неколико дана до недеље, у зависности од нивоа карбонације и укуса. Филтрирање и флаширање: Након што је друга ферментација завршена, квас се филтрира да би се уклонила чврста материја, а затим се флашира или конзервира. Обично се служи охлађен и може се уживати самостално или се користи као миксер у коктелима.

Одабрани састојци

Концентрисани сок, добијен од пажљиво бираних врста јечма и ражи, користи се као основни састојак кваса.

Традиционални рецепт

Квас се производи по традиционалним методама прављења напитка уз коришћење модерне технологије производње.

Са пуно љубави

Љубав према овом послу и жеља да добијемо јединствен напитак на тржишту, уткана је у сваку кап нашег кваса.

О квасу

Квас је традиционални словенски ферментисани напитак који се прави од хлеба или житарица. Има благо киселкаст и благо сладак укус, а често је зачињен воћем или зачинским биљем. Малог је садржаја алкохола, обично мање од 1%. Квас има дугу историју и популаран је у многим земљама источне Европе. Обично се служи охлађен и сматра се освежавајућим пићем за вруће летње дане. Неки људи га користе и као основу за друга пића, као што су коктели. Квас се често прави код куће, али је такође широко доступан комерцијално. Познат је по својим здравственим предностима, јер се сматра да помаже у варењу и садржи антиоксиданте.

Јавите нам утиске и сугестије

Отворени смо да саслушамо сваку добронамерну сугестију или предлог.