Јединствени укус по традиционалној рецептури
НОВИ КВАС - СТАРИ УКУС
ХРАНЉИВА ВРЕДНОСТ НА 100g
Енергетска вредност / 169 kj / 40 kcal
Масти / <0,1 g
Угљени хидрати / 9.8 g
од којих шећери / 8,0 g
Садржај соли / <0,05 g
Протеини / 0,2 g
Како правимо квас?
Квас је традиционално ферментисано пиће које је популарно у источној Европи и Русији. Прави се од житарица или хлеба и зачињен је воћем, биљем или зачинима. Процес производње кваса укључује следеће кораке:
Ароме: Када база ферментира, помеша се са воћем, зачинским биљем или зачинима да се дода укус. Популарне ароме за квас укључују грожђице, менту и бобице.
Друга ферментација: ароматизирана база се затим подвргава другом процесу ферментације, током којег развија своју карактеристичну ферментацију. Овај процес може трајати неколико дана до недеље, у зависности од нивоа карбонације и укуса. Филтрирање и флаширање: Након што је друга ферментација завршена, квас се филтрира да би се уклонила чврста материја, а затим се флашира или конзервира. Обично се служи охлађен и може се уживати самостално или се користи као миксер у коктелима.